GORAZD ČAD
LJUBLJANA, SLOVENIA

Je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Kot ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije Toleranca Marketing ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih projektov v sodelovanju z uglednimi tujimi in slovenskimi znanstveniki, zdravniki in inštitucijami. Je izkušen svetovalec za uspešen marketing kongresnih centrov in poslovnih dogodkov ter ustanovitelj in urednik vodilne revije na področju kongresne industrije v regiji imenovane Kongres Magazine.

TRAVEL ZOOM

VREMENSKA NAPOVED

By on May 5, 2012

Vremenska napoved je fenomen, ki je najbrž poleg nogometa najpomembnejša postranska zadeva na svetu. Glede na dejstvo, da so napovedi kljub nenehnemu napredku meteorološke znanosti nezanesljive, je fenomen obsedenega spremljanja še toliko bolj fascinaten. Na večino ljudi vreme vpliva direktno ali posredno,  za nekatere dejavnosti pa je usodno. Vpliva na počutje, zdravje in sposobnost za delo, ter vpliva na kmetijstvo, letalstvo, šport in rekreacijo.

Da je vreme lahko tudi donosen posel, vedo fantje iz  WEATHER CHANNELA. Družba iz Atlante upravlja s TV kanalom, radijsko postajo, spletnim portalom in mobilnimi aplikacijami. Mobilne in spletne aplikacije imajo mesečni doseg 40 milijonov individualnih uporabnikov. Do leta 2011 je bilo naloženih 50 milijonov appov na mobilnih telefonih in tablicah. Gre za pravo meteorološko korporacijo, ki hkrati omogoča ciljano oglaševanje. Prepričan sem, da ste se z njihovimi napovedmi v življenju že večkrat srečali. Sam ga redno uporabljam kot precej zanesljiv vir pri odločanju o garderobi za kakšno od službenih poti.

V teh dneh korporacija praznuje svojo 30-letnico s simpatično kampanjo in prenovljenim portalom weather.com

Posebe del zgodbe so zabavne vremenske napovedi zvezdnikov:

Presenečen sem, da je glede na doseg vremenskih napovedi ta medij v turizmu še prcej slabo komunikacijsko izkoriščen. Portal je že zelo zgodaj začel svoje trženje povezovati s turizmom. Na voljo je turistični vodič, v katerega je preko informacij Frommerja vključena tudi Slovenija. Se pa z odprtjem socialnih omrežij odpirajo čisto nove dimenzije, ki so podobno fascinantne kot ob svojem nastanku Trip advisor. Vreme je namreč pomemben del turističnega nakupnega odločanja. Ponavadi gremo za lepim vremenom. Vremenska napoved je z novimi mediji odlično promocijsko orodje za turistične destinacije, ki omogoča interaktivno komunikacijo z uporabniki. Čestitke weather.com in na juriš turistični ponudniki. Sam pa bom še naprej sanjal o neosvojenih turističnih destinacijah skozi aktualne seksi vremenske napovedi za najbolj oddaljene turistične cilje.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.