GORAZD ČAD
LJUBLJANA, SLOVENIA

Je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Kot ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije Toleranca Marketing ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih projektov v sodelovanju z uglednimi tujimi in slovenskimi znanstveniki, zdravniki in inštitucijami. Je izkušen svetovalec za uspešen marketing kongresnih centrov in poslovnih dogodkov ter ustanovitelj in urednik vodilne revije na področju kongresne industrije v regiji imenovane Kongres Magazine.

TRAVEL ZOOM

VIENNA NOW OR NEVER

By on March 12, 2012

Ko prebereš “brand manual” dunajskega turističnega urada, ti je na prvo žogo jasno, zakaj je Dunaj uspešen na mednarodnem turističnem trgu. Najprej so pred prenovo blagovne znamke, leta 2009 izvedli temeljito tržno raziskavo. Zajela je preko 11.000 turistov iz ključnih trgov in 550 predstavnikov turistične industrije Dunaja. Sledilo je definiranje ključnih stebrov blagovne znamke, ki so podprti vsak s svojo zgodbo, pa tudi z zvočnim logom Dunaja.

Ključni stebri blagovne znamke so:
– dediščina habsburškega imperija
– razkošje glasbe in kulture
– dunajski način žviljenja
– funkcionalnost in učinkovitost
– ravnotežje med zelenim in urbanim
Vse skupaj povezujejo vrednote, ki jih komunicira nova blagovna znamka: čutnost, brezčasnost, urejenost in vrhunska kakovost.

Kako so v praksi uspeli vrednote prenesti v aktualno komunikacijo, nam bo na Travel Zoom-u predstavila Katrin Heinschel, ki je na turističnem uradu Dunaja zadolžena za destinacijski branding in komuniciranje.

Brand book Dunaja: WTV-Brand-Manual-1

Dunajska kampanja oktobra 2011 v Londonu (Trafalgar Square):

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.