GORAZD ČAD
LJUBLJANA, SLOVENIA

Je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Kot ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije Toleranca Marketing ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih projektov v sodelovanju z uglednimi tujimi in slovenskimi znanstveniki, zdravniki in inštitucijami. Je izkušen svetovalec za uspešen marketing kongresnih centrov in poslovnih dogodkov ter ustanovitelj in urednik vodilne revije na področju kongresne industrije v regiji imenovane Kongres Magazine.

SREČA-nja

ZIMSKA PLAŽA

By on December 26, 2011

Ob prvem snegu in idiličnem sočnem dnevu polno zaživi največja slovenska zimska plaža v Kranjski Gori. Kriza, ki nam vlada, se na plaži prav nič ne opazi. Plaža je še vedno “in” kot osrednja slovenska modna revija smučarske opreme in najnovejših trendov. Na modni reviji lahko opazujete vrhunsko zimsko garderobo znanih Slovenk in Slovencev.  Prava paša za oči in zagotovo najbolj urban del vasi!

Zdi se, da se je plaža kot družbeni fenomen Kranjski gori preprosto zgodila. Plaža deluje kot javni prostor dostopen vsem, brez vstopnine in spominja na osrednji trg, ki v tem smislu v starem središču Kranjske Gore ni nikoli zares zaživel. Že večkrat se je izkazal kot prireditveni prostor z  vrhuncem na vsakoletnih X-plozijah zabave, ki so že zelo blizu razvpitim feštam v Ischglu in po drugih avstrijskih smučarskih središčih.

Na plaži je največja koncentracija fast-food ponudbe v Sloveniji. Kakšnih kulinaričnih presežkov ni pričakovati, se pa lahko lotite odojka, čevapčičev in hamburgerjev. Neverjetno, kako paše hot dog na smučišču. Gostje so se potrpežljivo prilagodili ponudbi in obratno.

Letošnji hit so one man bandi in odbiti DJ na osrednjem delu plaže. Slednji je sposoben zmiksati Davida Guetto, Ceco in Avsenike, vse skupaj pa začiniti z igranjem na saksofon. Ritem mu daje odojek, ki se vrti poleg njegovega miš pulta (fotka je bolj za silo in dokaz).

Ob bolj slabem nočnem življenju in za silo smučariji v najbolj mondenem slovenskem smučarskem središču, je plaža pravzaprav najmočnejši del ponudbe.

Vem, da v sosednji Avstriji obstaja nešteto bolj izpiljenih plaž in boljših smučišč, a tale kranjskogorski utrip te nekako potegne nazaj, nazaj,….. v čase prvih korakov na snegu z otroki in lastnih smučarskih začetkov. Smučarija kot je bila nekoč. Kranjskogorska plaža je najboljši primer javnega turističnega prostora, ki zaenkrat še funkcionira in daje kraju prepoznavnost in upam, da ga novodobni podjetniki ne bodo prehitro in dokončno sprivatizirali. Je pa tudi prostor za prihodnji napredek kraja, saj se s smučarijo kaj dosti ne bo moglo zgoditi, plaža pa lahko postane novo torišče razvoja in središče drugačne zimske in poletne identitete Kranjske gore.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.