GORAZD ČAD
LJUBLJANA, SLOVENIA

Je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Kot ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije Toleranca Marketing ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih projektov v sodelovanju z uglednimi tujimi in slovenskimi znanstveniki, zdravniki in inštitucijami. Je izkušen svetovalec za uspešen marketing kongresnih centrov in poslovnih dogodkov ter ustanovitelj in urednik vodilne revije na področju kongresne industrije v regiji imenovane Kongres Magazine.

SREČA-nja

SLOVENSKI TURIZEM V TUNELU

By on January 28, 2012

Na včerajšnjem TRAVEL ZOOM FOCUSU, ki je potekal v sklopu sejma Alpe Adria TIP, se je dan zaključil z zanimivo okroglo mizo. Odlični moderatorki dr. Aleksandri Brezovec smo se pridružili Dr. Maja Konečnik Ruzzier, Rok Klančnik, Andrej Drapal, Marko Majer in moja malenkost. Poskus premagovanja ovir med akademsko in strokovno javnostjo in turističnimi uporabniki je pokazal na nujnost podobnih soočenj.

Če povzamem debato se v marketinškem smislu pogosto zgodi tunelski pogled. Da je luč na koncu predora odlična blagovna znamka I feel Slovenia smo se strinjali vsi udeleženci omizja. Še toliko bolj zaradi plastične obrazložitve  Andreja Drapala, da je znamka odlična osnova, ki Slovenijo logično umešča v destinacijo za ekskluzivni turizem. Po barvi tudi tranostni. Znamka kar kliče po dobrih, avtentičnih in zgodbah, ki izvirajo iz naše tradicije in zgodovine. Po mnenju Andreja Drapala žal na produktnem področju možnosti, ki nam jih omogoča blagovna znamka I Feel Slovenia še nismo izkoristili. Slikovita ilustracija Roka Klančnika s primerjavo vrhunskega luksuznega in zelenega projekta Posestva Pule in salamijado med razstavljalci na sejmu Alpe Adria Turizem je dokaz, da nas na tej poti čaka še veliko dela. Splošni vtis, ki ga puščajo razstavljalci na sejmu, je daleč od pričakovanj zahtevnih turistov, ki si jih tako zelo želimo. Pač ponudba prilagojena okusom domačih gostov, ki prevladujejo tudi kot večinski obiskovalci sejma. Tunelski pogled se kaže predvsem v preveliki samozadostnosti, zanemarjanju težav, pasivnosti in številnih mitih in resnicah pa tudi tabujih, ki jih je slovenski turizem prepoln.

Na osrednjem dogodku TRAVEL ZOOM na Bledu bo torej zelo vroče, z vrhunskimi tujimi gosti, ki so potrdili sodelovanje pa bomo premagovali “gap” in odpirali aktualne in ključne teme turističnega marketinga.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.