GORAZD ČAD
LJUBLJANA, SLOVENIA

Je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Kot ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije Toleranca Marketing ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih projektov v sodelovanju z uglednimi tujimi in slovenskimi znanstveniki, zdravniki in inštitucijami. Je izkušen svetovalec za uspešen marketing kongresnih centrov in poslovnih dogodkov ter ustanovitelj in urednik vodilne revije na področju kongresne industrije v regiji imenovane Kongres Magazine.

SREČA-nja

RAJE CABERNET KOT INTERNET

By on December 11, 2011

DNEVI SLOVENSKEGA TURIZMA

Zaključek petkovih dnevov slovenskega turizma je bila okrogla miza o slovenskem turizmu in svečana podelitev priznanj, ki jo je prenašala Radiotelevizija Slovenija.

Okroglo mizo je vodil slovenski Jeremy Clarkson Slavko Bobovnik. Med legendarnim voditeljem oddaje Top Gear in slovenskih Odmevov je precej podobnosti, še najbolj pa nabrušen jezik.


Med gosti nekaj turističnih zvezd, nekaj pa znanih obrazev iz sveta gospodarstva, ki živijo tudi od turizma. Zvezdniška izjava Marjana Batagelja, da bo zaradi obremenjenosti jame v ospredju kvaliteta pred kvantiteto. In da večina v slovenskem turizmu ne zna definirati besede trajnostni turizem na enostaven način, čeprav so nas polna usta trajnosti v vseh strategijah. Simpatični blejski župnik mag. Janez Ferkolj, ki  se bo turizma resno lotil na blejskem otoku, je odprl razmišljanje o spregledanem verskem turizmu, ki je pravzprav prva oblika turizma. Minister za kmetijstvo Dejan Židan je potegnil vzporednico med kmetijstvom in turizmom, ki imata podobne cilje, Zdravko Počivalšek pa je odprl simpatično tezo, da je turizem v Podčetrku poganjala tista zdrava slovenska “foušija”. Zvezda tega dela dogodka pa so bili po vzoru volivne kampanje kričači v živo (udeleženci smo lahko komentarje spremljali na screenih ob robu dvorane). Na plenarnih zasedanih ne funkcionirajo najbolje, na okroglih mizah pa ustvarjajo odlično vzporedno virtualno okolje. Prvaka pa sta #AndrejDrapal in #tinkarapk.  Poglobljeno, duhovito, inteligentno.

Vrhunec večera je potekal v odličnem kulinaričnem tempu pod taktirko dr. Janeza Bogataja in partnerjev OZS in TGZ. Zahtevna logistika na enem mestu zbrati toliko gostincev in hotelirjev je popolnoma uspela. Če si bodo kongresni dogodki lahko privoščili takšno formo, jo prav zagotovo velja izkoristiti. Prava in pristna izkušnja okušanja Slovenije.

Ritem podelitvi je dajal Tim Vodopivec, stand-up komik. Še posebej simpatičen in sproščen je bil med odmori. Mojca Mavec se je kar malce zgubila v njegovi senci. Melodijo pa so prispevali prvoligaški muzičarji “Sounds of Slovenia” pod taktirko maestra Janeza Dovča. Prireditev se je spretno izognila vedno (pre)dolgim govorom. Prijazno nas je pozdravil le predsednik države Danilo Türk, pa še ta je bil virtualen in kratek. Odličen event, tekoč, zabaven, duhovit in nabit z energijo, ki jo je na koncu s svojimi besedami čudovito zaokrožil Franci Jezeršek, prejemnik nagrade za življensko delo v gostinstvu. Bogatijo ga sodelavci, družina, gostje, prijatelji. Ja drži, turizem smo ljudje. Čestitke Špeli z ekipo za odličen event.

Pa še ena kričaška” Raje cabernet kot internet” by Rok Klančnik.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.