GORAZD ČAD
LJUBLJANA, SLOVENIA

Je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Kot ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije Toleranca Marketing ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih projektov v sodelovanju z uglednimi tujimi in slovenskimi znanstveniki, zdravniki in inštitucijami. Je izkušen svetovalec za uspešen marketing kongresnih centrov in poslovnih dogodkov ter ustanovitelj in urednik vodilne revije na področju kongresne industrije v regiji imenovane Kongres Magazine.

SREČA-nja

PREGLED POMEMBNIH KONGRESNIH DOGODKOV V LETU 2011/1

By on January 21, 2012

LOKALNO in REGIONALNO
Leto je minilo v iskanju poti za preživetje. Zgodilo se je vrsto manjših, a vendarle pomembnih dogodkov. Ne bomo si ga zapomnili po velikih zgodovinskih kongresih in dogodkih. Ko izostrimo fokus, pa je prineslo vrsto manjših in pomembnih dogodkov. Izbrali smo najbolj brane novice in informacije, ki so zaznamovale kongresno leto 2011.

1. POGLABLJANJE GOSPODARSKE KRIZE
Leto smo v regiji preživeli v znamenju finančno-gospodarske krize, ki ga je zaznamovalo upadanje naročil in tudi odpuščanja delavcev ter zapiranja agencij. Ponovno so bili najbolj na udaru v korporativnem sektorju kongresne industrije, nekoliko manj pa na trgu združenj.

2. HITER NAPREDEK ZAGREBA IN BEOGRADA NA LESTVICI ICCA
Na lestvici mednarodnega združenja ICCA sta v letu 2011 najhiterje napredovala Zagreb in Beograd. Zagreb se je s 171. mesta prebil na 79. mesto, v Evropi pa na 42. mesto. Še hitreje je napredoval Boegrad, ki se je s 168. mesta prebil na 55. mesto v letu 2010.

3. KAMPANJA BEBEE
Inovativna marketinška kampanja »BeBee« želi pritegniti čim širši krog globalne kongresne javnosti in jo preko zgodbe o posvojitvi kranjske čebele seznaniti z zelenimi prednostmi Slovenije. Čebele v kampanji simbolizirajo raven varovanja okolja, biotske raznovrstnosti in ravnovesja v naravi.

4. NAJVEČJI JESENSKI KONGRES V LJUBLJANI
40. štiridnevna mednarodna konferenca EDTNA/ERCA je v ljubljanski Cankarjev dom privabila več kot 1500 medicinskih sester in tehnikov, specializiranih za področje zdravstvene nege ledvičnih bolnikov. Dogodek je pomemben tako za razvoj medicinske stroke kot tudi za slovenski kongresni turizem, saj gre za eno letošnjih največjih konferenc glede na število udeležencev.

5. SLOVENIJA PREVZELA GOSTITELJSTVO IMEX CHALLENGE 2012
Ljubljana je bila izbrana za gostiteljico mednarodnega družbeno odgovornega humanitarnega projekta IMEX Challenge 2012. Projekt izvaja organizator največje kongresne borze na svetu IMEX, Ljubljana pa je z zamislijo o gradnji učnega čebelnjaka za gojence Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič v Dragi na Igu premagala drugega kandidata, mesto New York.

 

6. HRVAŠKA POMEMBNA MEDITERANSKA KONGRESNA DESTINACIJA
Hrvaška beleži pozitivine trende tudi na področju kongresne industrije. V mediteranskem prostoru postaja vse bolj pomembna. To je rezultat kakovostne hotelske ponudbe in infrastukture, pa tudi situacije na mednarodnem trgu.

7. USTANOVLJENO HRVAŠKO ZDRUŽENJE PROFESIONALNIH ORGANIZATORJEV SREČANJ
Na Hrvaškem je nastalo novo združenje profesionalnih organiztorjev srečanj, ki deluje kot neprofitno združenje CMPA. Združenje je zavezano k dvigu standarda storitev med svojimi člani s pomočjo izobraževanja ter izmenjave mnenj.

8. NAGRADA ZA TRAJNOSTNO STOJNICO CONVENTA
Conventa je prejela nagrado za trajnostno stojnico, ki jo podeljuje neodvisno telo Sustainability Events Ltd, podjetjem, ki prikazujejo resnično zavezanost trajnostnim principom. Conventa namreč sledi načelom mednarodnih standardov trajnostnih dogodkov, vključujoč britanski standard BS8901, osnutek standarda ISO20121, APEX standard zelenih srečanj – dodatek o dogodkih in GRI standard.

9. REVIJA KONGRES USTANOVNA ČLANICA ELITNEGA MEDIJSKEGA KLUBA MEETINGS REVIEW INTERNATIONAL
Revija Kongres je postala globalno medijsko stičišče kongresne industrije JV Evrope. Z javno predstavitvijo nove globalne mreže založnikov MRI – Meetings Review International na kongresni borzi EIBTM je revija Kongres na povabilo postala članica elitnega kluba, odgovorna za področje JV Evrope.

10. NAVDUŠUJOČE PREDAVANJE LINDE PEREIRAV lanskem letu je po mnenju bralcev in udeležencev najbolj navdušujoče predavanje v sklopu Akademije Conventa pod vodstvom svetovno priznane organizatorke dogodkov, direktorice L&I Communications Group in CPL Events, Linde Pereire, izkušene profesionalke s področja kongresnega turizma, za katerega pravi, da ni turizem, temveč posel.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.