GORAZD ČAD
LJUBLJANA, SLOVENIA

Je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Kot ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije Toleranca Marketing ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih projektov v sodelovanju z uglednimi tujimi in slovenskimi znanstveniki, zdravniki in inštitucijami. Je izkušen svetovalec za uspešen marketing kongresnih centrov in poslovnih dogodkov ter ustanovitelj in urednik vodilne revije na področju kongresne industrije v regiji imenovane Kongres Magazine.

SREČA-nja

OMB – O MOJ BOG!

By on December 25, 2014

OMB – Old Mill Belgrade Restaurant

OMB

Kakšno presenečenje. Čisti šus u glavo. Še nikoli nisem bil gost hotela, drugi dan po uradni otvoritvi. Takšne kulinarične izkušnje v regijskih hotelih že dolgo nisem izkusil. Od Radissona jo resnici na ljubo niti nisem pričakoval, čeprav je njihova hotelska fusion kulinarika vedno vrhunska. Tokrat pa je koncept nov, modern in noro trendovski. Adrenalinsko zruževanje novih kombinacij in tekstur, srbske in mednarodne kulinarike. Veliko obeta že minimalistični jedilnik striktno v cirilici in angleškem jeziku. Manj je več in v Starem mlinu imajo pravo mero.

Začnemo s kreativnimi predjedmi, vsako spremlja izbrani lokalni sir. “Srbska bašta” s kozjim sirom iz Stare planine in paradajzovim tatarom nas je navdušila na prvo žogo. Busa burger pa nas je sezul z ravno prav pikantno lutenico, vrhunskim mesom in postrežbo na inovativni bukovi deski z vtisnjenim OMB-jem za inspiracijo. O sočni mangulici brez holesterola pa ni potrebni izgubljati besed. Takšne “prasice” že zelo dolgo nisem jedel. Spomin nanjo bo še dolgo ostal v glavi. Za finale pa še kraft pivo Kabinet iz Kosmaja. Mala hišna pivovarna z velikim nefiltriranim pivom in vrhunskim brendingom.

20141211_212554

Radisson Old Mill je šel do roba in uspelo jim je. Zdi se, da so ujeli ravno pravo kulinarično mero. Vrhunskih sestavin ne oblagajo z balastom, prostor pa je uravnotežen z nekdanjo zgodbo industrijskega mlina.

FABRIZIO BIGI – Biografija executive chefa 
Fabrizio je letnik 1974, rojen v Modeni. Mednarodno kariero je začel v Jordaniji, v hotelu Kempinski Ishtar in Kempinski Aqaba. Sledila je kitajska epizoda v hotelu Westin Beijing Financial Street, kot chef pa je vzpostavljal kulinarko hotela Meridien v Kuala Lumpurju. Z otvoritvami novih hotelov ima precej izkušenj, saj je odpiral prestižni JW Marriott hotel Absheron v Bakuju. Po vrnitvi v Evropo je organiziral “Asian Food and Culture Festival” v hotelu Renaissance Zurich. Preko 7000 gostov je uživalo v šestedenskem dogajanju z gostujočimi chefi iz Tajske, Vietnama, Hong Konga in Indije. Njegov prihod v Beograd je velika pridobitev za kulinarično sceno srbskega glavnega mesta. 

Fabrizio

Fabrizio Bigi, Executive Chef Radisson Blu Old Mill Belgrade


TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.