SREČA-nja

NOVI HOTELI NA JADRANU 2017

By on July 12, 2017

NOVI IN PRENOVLJENI HOTELI IN KONFERENČNE DVORANE

Jadran je že nekaj let središče velikih investicij v v turistično infrastrukturo. Evropi najbližje in za mnoge najlepše morje je magnet za lokalne in mednarodne investitorje. Tudi letos so nam postregli s številnimi novostmi, ki potrjujejo napovedi, da bo med leti 2016 in 2018 odprtih več kot 50 novih hotelov. S takšnim tempom lahko pričakujemo celo kakšnega več. Nekaj najbolj zanimivih smo v uredništvu revije Kongres izbrali za vas:

TOP 12

CONVENTION CENTRE ŠIBENIK
NAJVEČJA KONGRESNA INVESTICIJA 2017
Največja in najbolj odmevna kongresna investicija na Hrvaškem je Convention Centre Šibenik. Po videnem je to najbolj sodoben kongresni center na Hrvaškem, ki je odlično zasnovan. Osrednja multifunckcijska dvorana sprejme do 1.500 udeležencev in omogoča bankete za 1.000 udeležencev. Z izgradnjo centra se je Šibenik umestil na zemljevid kongresnih destinacij Hrvaške, kar je glede na izjemen potencial pričakovano.

www.solarishotelsresort.com

WOW FACTOR
Celovita ponudba resorta, ki vključuje raznoliko ponudbo hotelskih sob, zabave in welnessa ter preko 1.400 parkirnih mest

CAPACITIES
11 dvoran na 4.000 m2
1500 theatre / 1000 banquet / 1.365 cocktail

LOCATION
Šibenik, Turistični resort Solaris, Hrvaška

VALAMAR GIRANDELLA RESORT
Investicija v Rabcu je največja hotelska investicija na Hrvaškem. Z novim hotelom tudi Rabac postaja zanimiva kongresna destinacija. V sosednjem hotelu Valamar Sanfior je manjši kongresni center, ki sprejme do največ 100 udeležencev. Novi hotel pa je primeren zlasti za incentive skupine, ki lahko doživijo bogato ponudbo Istre in mesta Rabac in Labin.

www.valamar.com

WOW FACTOR
Številne še neodkrite možnosti za incentive programe v bližnjem Rabcu in istrskem zaledju.

CAPACITIES
94 sob

CATEGORY
4****/5*****

LOCATION
Rabac, Hrvaška

HOTEL FALKENSTEINER PARK PUNAT
Falkensteiner širi svojo ponudbo hotelov tudi na otok Krk. Zaenkrat gre za sezonski hotel, ki je usmerjen bolj na družine, vendar bo omogočal tudi možnost namestitve za incentive skupine. Prislovična kakovost koncepta “Welcome Home”, umešča otok Krk na kongresni zemljevid.

www.falkensteiner.com/hr/hotel/park-punat

WOW FACTOR
Tipični Falkensteiner All inclusive paketi bodo na voljo tudi za incentive skupine

CAPACITIES
194 sob

CATEGORY
4****

LOCATION
Punat, Krk Island, Croatia

HOTEL PLAŽA DUĆE
Hotel se nahaja blizu mesta Omiš in poleg klasične hotelske ponudbe razpolaga tudi z manjšim kongresnim centrom. Ta je na kongresni zemljevid umestil tudi piratsko mesto Omiš. Kapaciteta največje dvorane je 300 udeležencev, poleg nje pa sta na voljo tudi dve manjši dvorani. Hotel bo odprt večino leta.

www.hotelplaza.hr

WOW FACTOR
Mesto Omiš, ki je glede na slikovitost spregledana kongresna destinacija, definirana z reko Cetino

CAPACITIES
103 sob

CATEGORY
4****

LOCATION
Omiš, Croatia

HOTEL OLYMPIA SKY
Hotel spominja na luksuzni kruzer. Polege obstoječega kongresnega centra, je resort s tem pridobil tri nove konferenčne dvorane najvišje kakovosti. Posebej izstopa dvorana v obliki amfiteatra Delta. Hotel in Vodice so s to pridobitvijo na dobri poti, da postanejo vrhunska incentive destinacija.

www.olympiavodice.hr

WOW FACTOR
Sky restavracija v 10. nadstropju je ena od najbolj atraktivnih novih lokacij za sprejeme na Jadranu.

CAPACITIES
149 sob

CATEGORY
4**** +

LOCATION
Vodice, Croatia

HOTEL OLA TROGIR
Mesto Trogir, ki je pod zaščito UNESCA, je dolgo čakalo na novi hotel. Gre za manjši butični kongresni hotel z manjšo dvorano za max. 80 oseb. Prednost hotela je bližina aerodroma Split, od katerega je oddaljen 7 km. Navdušuje tudi restavracija Black Pepper, ki pripravlja odlično lokalno dalmatinsko kulinariko.

www.hotelola.hr

WOW FACTOR
Svojevrstna atrakcija hotela je bazen na terasi hotela, ki je postal prepoznavni del hotela

CAPACITIES
52 sob

CATEGORY
4****

LOCATION
Trogir, Croatia

SALONA PALACE HOTEL SPLIT
Moderno zasnovan hotel vključuje tudi kongresno dvorano, ki lahko sprejme do 330 udeležencev. Zasnovana je s ciljem, da gosti poroke in manjše konference. Posebnost je restavracija, ki ponuja rimsko kulinariko. Prednost je veliko in prostorno parkirišče in bližina splistke mestne obvoznice.

www.salonapalace.com

WOW FACTOR
Luksuzna kombinacija spa-ja z manjšim konferenčnim centrom, na zelo posebni lokaciji ob antičnem arheološkem nahajališču.

CAPACITIES
47 sob in apartmajev

CATEGORY
4****

LOCATION
Solin – Split, Croatia

ROYAL BLUE HOTEL DUBROVNIK
Nova pridobitev v uvali Lapad v sklopu hotelskega kompleksa Importanne. Posebnost je hotelski bazen na terasi in kongresni center srednje velikosti, ki lahko sprejme do 500 udeležencev. Kongresni center vključuje 14 multifunkcijskih dvoran

www.hotelroyalblue.com

WOW FACTOR
Vrhunski design

CAPACITIES
81 ekskluzivnih sob

CATEGORY
5*****

LOCATION
Dubrovnik, Croatia

EXCELSIOR HOTEL DUBROVNIK
Legendarni dubrovniški hotel je letos zasijal v novi luči. Popolnoma so renovirane sobe in recepcija v duhu zlate dobe Excelsiorja. Sofisticirana eleganca in vrhunska kulinarika so garancija za srečanja in dogodke na najvišji ravni.

www.adriaticluxuryhotels.com/en/hotel-excelsior-dubrovnik

WOW FACTOR
Ikoničen hotel na izjemni lokaciji je simbol Dubrovnika in mestnega glamurja.

CAPACITIES
158 sob in apartmajev

CATEGORY
5*****

LOCATION
Dubrovnik, Croatia

PORT 9 RESORT KORČULA
S prenovo tega hotela postaja tudi Korčula zanimiva destinacija za incentive. Hotel ni klasičen kongresni hotel, je pa primeren za manjše incentive skupine. Korčula je še neodkrita incentive detinacija, ki pa ponujka zelo veliko zlasti na področju aktivnih incentive programov.

www.port9resort.com

WOW FACTOR
Romantičen borov gozd je idealna točka za izvajanje outdoor teambuilding programov.

CAPACITIES
170 sob

CATEGORY
4****

LOCATION
Korčula Island, Croatia

THE BROWN BEACH HOUSE
Nov luksuzni hotel v Trogiru zlahka umestimo med dizajnerske hotele. Nahaja se blizu Splita, od katerega je oddaljen 5 km. Je član hotelske verige butičnih hotelov Brown Beach. Nahaja se v restavrirani zgradbi, ki je bila nekoč skladišče tobaka. Hotel krasi atraktiven zunanji bazen za vrhunske pool partije in holistični pristop k organizaciji dogodkov, ki si je takoj pridobil veliko sledilcev.

www.brownhotels.com

WOW FACTOR
“Cartina” – a high end Mediterranean styled restaurant

CAPACITIES
25 sob

CATEGORY
4****

LOCATION
Trogir, Croatia

HOTEL MAESTRAL
Popolnoma prenovljeni hotel, ki ga je nekoč upravljal slovenski HIT je v mesecu juniju dočakal prve goste. Novi grški upravljalci so temeljito prenovili tudi Casino in načrtujejo še dodatna vlaganja v resort. Vse investicije so kakovost hotela dvignile na pet zvezdic.

www.maestral.me

WOW FACTOR
Ribiška vasica Pržno je eden izmed najbolj romatičnih zalivov Črne gore, ki bo navdušil vaše udeležence

CAPACITIES
176 sob

CATEGORY
5*****

LOCATION
Pržno, Montenegro

VEČJE OTVORITVE NAPOVEDANE ZA LETO 2018

  • Hotel HYATT REGENCY MARASKA, Zadar, Croatia
  • Hotel PARK, Rovinj, Croatia
  • LEONARDO Hotel, Mestre, Italy
  • THE CHEDI, Luštica Bay, Motenegro
  • ONE & ONLY, Portonovi, Montenegro

Živahno pa je tudi v notranjosti JV Evrope. O novih hotelih in renovacijah v kontinentalnem delu regije pa si preberite v septembrski številki revije Kongres.

TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.