GORAZD ČAD
LJUBLJANA, SLOVENIA

Je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Kot ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije Toleranca Marketing ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih projektov v sodelovanju z uglednimi tujimi in slovenskimi znanstveniki, zdravniki in inštitucijami. Je izkušen svetovalec za uspešen marketing kongresnih centrov in poslovnih dogodkov ter ustanovitelj in urednik vodilne revije na področju kongresne industrije v regiji imenovane Kongres Magazine.

SREČA-nja

NEPOZABNI INCENTIVE PROGRAMI NA KOROŠKEM

By on August 22, 2018

Kvaliteta je na Koroškem vedno pred kvantiteto

Koroška je gostoljubna, lahko dostopna in varna destinacija in sodi med najbolj privlačne alpske incentive destinacije. Posebej izstopa po vrhunskih hotelih in izjemni kulinarični ponudbi. Celoten incentive paket s številnimi programi jo uvršča v vrh evropske ponudbe.

Povezovalec različnih incentive programov je Kongresni urad Koroške (Carinthia Convention Bureau), ki se razvoja incentive programov loteva strateško. Razpolaga z več kot 60 programi, ki so običajno kombinacija izobraževanja in aktivnih programov.

Na Koroškem se zavedajo, da incentive programi, ki jih podjetja organizirajo za svoje zaposlene, pozitivno vplivajo na prodajo, produktivnost, lojalnost in zadovoljstvo zaposlenih. Ker gre za strukturirano strateško dejavnost ,v nadaljevanju predstavljamo nekaj izhodišč, na katerih je zgrajen koroški incentive produkt.

Kaj so incentive potovanja?

Incentive potovanja so skupinska motivacijska potovanja, ki jih za svoje zaposlene organizira podjetje. Incentive potovanja so nagrada in vzpodbuda za boljše medsebojne odnose med zaposlenimi in poslovnimi partnerji. Od klasičnih skupinskih potovanj se razlikujejo po jasno postavljenih in merljivih ciljih potovanja. Pogosto jim pri pripravi programov in organizaciji pomagajo lokalne DMC agencije (Destination Management Company), ki najbolj poznajo lokalne produkte.

Kakšne vrste incentivov poznamo?

Incentive najbolj pogosto ločimo glede na namen in cilj organizacije takšnega programa. Incentive programov ne smemo mešati s teambuildingom, ki je običajno del programa odvisno od strateških ciljev naročnika.

Najbolj pogosti tipi incentivov na Koroškem so:

Prodajni incentive programi

Glavni cilj takšnih programov je vplivati in motivirati zaposlene na področju prodaje in izboljšati rezultate. Tipičen primer je program za najboljše prodajnike iz korporacije, ki so dosegli izjemne rezultate.

Nagradni programi

Takšna potovanja so nagrada ob izjemnih dosežkih timov, zaključku pomembnih strateških projektov. Močno prispevajo k zadovoljstvu zaposlenih. Sodijo med najpogostejše oblike incentivov.

Motivacijski programi

Cilj takšnih programov je krepitev timskih vezi, izboljšanje motivacije zaposlenih in tudi reševanje konfliktov v timih. Ključni del takšnih programov so strateški timbilding programi, povezani s pristnim doživetjem destinacije.

Programi za zveste partnerje in naročnike

Nagrada za zveste naročnike in partnerje, ki so v skladu z dogovorom dosegli izjemne prodajne rezultate. Ta vrsta incentivov je po svoji naravi najbolj ekskluzivna.

Lansiranje novih produktov

Ob lansiranju novih izdelkov je incentive potovanje pogosta oblika motiviranja kupcev. Najbolj je ta produkt razvit na področju avtomobilske industrije, ki organizira celo vrsto incentive programov za novinarje, prodajnike, mrežo direktorjev in servisno mrežo.

Koroška ima vse pogoje, da bodo vaši udeleženci ob zaključku programa odšli s pozitivnimi vtisi. Prepričani pa smo, da bomo dosegli tudi naslednje učinke:

  • izboljšanje sodelovanja znotraj timov
  • večjo zvestobo zaposlenih
  • izboljšanje morale in ustvarjanje pozitivne klime podjetja
  • izboljšanje zadovoljstva pri delu
  • večja motiviranost zaposlenih
  • izboljšanje kreativnosti

VRSTE IN PRIMERI INCENTIVE PROGRAMOV NA KOROŠKEM

ADRENALINSKI PROGRAMI

Koroška ponuja celovito paleto adrenalinskih programov, ki je skoncentrirana na izjemno slikovitem in doživljajsko nepozabnem območju.

Najbolj popularni adrenalinski programi so:

Rafting na koroških alpskih rekah  

Rafting na koroških rekah predstavlja zelo popularno aktivnost, ki ne zahteva posebnega predznanja in je primerna za vse generacije.

Orjaška gugalnica “Megadive Swing”

70 metrov visoka gugalnica, ki je pritrjena na most nad reko Ziljo (Gail). 4 osebe se spustijo z veliko hitrostjo in dosežejo visok težnostni pospešek.

Adrenalinsko plezanje “Via Ferrata Däumling”

V okolici smučarskega raja Nassfeld vas čaka zavarovana plezalna pot težavnostne stopnje B/C. Premagali boste 150 metrov višinske razlike do kamnitega stolpa, kjer vas čakajo čudoviti razgledi na Karnijske in Julijske Alpe.

AKTIVNI IN ZABAVNI PROGRAMI

Zabavne igre in ustvarjalni programi za različno velike time  v prav posebnem ambientu koroških jezer in alpskih vršacev.

Najbolj zanimivi programi so:

Rally s traktorji

Kot v starih časih se lahko na Koroškem podate na panoramsko vožnjo s starodobnimi traktorji. Potovanje na zloščenih starodobnikih je v kombinaciji z vrhunsko kulinariko prav posebno doživetje.

Joga ob Vrbskem jezeru

Vrbsko jezero sodi med najbolj slikovite destinacije v regiji Alpe Adria. Vadba joge v takšnem okolju je izjemno doživetje, ki vključuje vaje sproščanja, telesnih položajev, dihalnih vaj in meditacije.

Smučanje s smukaško legendo Franzem Klammerjem

Nepozaben je program, ki ga lahko doživite v rojstnem kraju legendarnega koroškega smukača Franza Klammerja. Skupaj z legendo se boste spustili po progi, ki so jo poimenovali po njem in spoznali, zakaj še vedno uživa zvezdniški status.

Franz-Klammer

KULTURNI IN IZOBRAŽEVALNI PROGRAMI

Dežela na tromeji je znana tudi kot dežela stoterih jezer, ki jo je močno definirala obmejna lega. To so kraji, kjer so trije narodi pustili svoj pečat, ki ga skozi različne programe lahko raziščete tudi sami.

Planet opic

Hrib opic se nahaja v bližini Beljaka (Villach) pod ruševinami gradu Landskron. Vaša skupina se bo skozi voden ogled načina življenja snežnih opic podučila o skupinski dinamiki in odnosih. Od navihanih prebivalcev planeta se lahko veliko naučim

Časovna kapsula

Vožnja s starodobnim avtobusom po Koroškem podeželju je pravi privilegij. Izlet se začne v Historami, največjem zasebnem muzeju tehnike in prometa v nekdanji tovarni žebljev v Borovljah (Ferlach).

Z muzejskim vlakom po Koroškem

Društvo ljubiteljev starodobnikov (Nostalgiebahnen in Kärnten) druži nostalgija po tehniki iz analognih časov. Upravljajo pa tudi muzejski vlak, ki vas popelje po dolini Rož in vključuje ogled muzeja tehnike in prometa Historama.

Eagle Show Landskron

Med ruševinami gradu Landskron blizu Villacha je urejeno zavetišče ujed, ki je znano po spektakularnih predstavah z ujedami. Ogledati si jih je mogoče v areni na najvišji točki hriba, od koder se odpirajo najlepši razgledi na okolico, z Beljakom vred. Zavetišče si je pred 25 leti zamislil sokolar Franz Schüttelkopf.

KULINARIČNI PROGRAMI

Koroška velja za eno najbolj razvitih in atraktivnih kulinaričnih destinacij Evrope. Skozi zabavne, interaktivne in izobraževalne kulinarične programe boste začutili bogastvo kulinarike regije Alpe Adria.

Najbolj popularni programi so:

Koroški kaviar

Ko sta Alfons in Erna Sicher začela svojo zgodbo, še nista vedela, da bo njun kaviar mogoče najti v vseh najboljših avstrijskih delikatesah. O pridelavi te izjemne delikatese, potočni zlatovčici in razlogih za številna priznanja bosta vašo skupino prepričala brata Sicher.

Slow Food s Sissi Sonnleitner

Koroška je že nekaj časa pravi raj za foodije, slovi tudi kot poosebljenje gibanja. V srce in kulinarično dušo Koroške pa bo vaša skupina najlažje prodrla skozi program, v okviru katerega se boste po starih receptih naučili speči kruh, narediti sir, zvariti pivo in se seznaniti s proizvodnjo tradicionalne slanine in lokalnim čebelarjenjem.

Vinska degustacija na Koroškem?

Verjeli ali ne. Na Koroškem gojijo vinsko trto in premorejo nekaj odličnih vinarjev. Večina vinogradnikov je združenih v konzorciju weinauskarnten.at. Člani pa vam bodo vaši incentive skupini z veseljem predstavili terroir in značilnosti sort.

Po sledeh koroškega lososa in kaviarja

Karnten Laxn je jezerska postrv iz družine Salmonidae, ki je nekoč prevladovala v koroških jezerih. Ribe slovijo po izjemni kakovosti zaradi majhne številčnosti družin in zelo čistih koroških voda. Ena najstarejših ribogojnic na Koroškem je ob jezeru Feld am See. Deluje že od leta 1950 in pripravlja tudi programe za skupine, v okviru katerih vam bodo predstavili vse posebnosti vrste in vas naučili ribo tudi ujeti.

Koroška omogoča izvedbo ustvarjalnih in raznolikih incentive programov, ki jim je skupni imenovalec visoka kakovost v povezavi z lokalno kulturo in vrhunsko kulinariko. Incentive programi so namreč vezni člen med mnogimi področji kot so kultura, znanost, umetnost, kulinarika, zgodovina in narava. Vse to uvršća Koroško med evropske kongresne destinacije z izjemnim incentive produktom in potencialom.

Več idej in zanimivih predlogov pa si lahko pogledate v novi zbirki idej za koroške incentive, ki je izšla decembra 2017. Lahko pa tudi obiščete predstavnike Kongresnega urada Koroške, ki vas pričakujejo na poslovni borzi Conventa v Ljubljani od 24. do 25. januarja 2017.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.