GORAZD ČAD
LJUBLJANA, SLOVENIA

Je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Kot ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije Toleranca Marketing ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih projektov v sodelovanju z uglednimi tujimi in slovenskimi znanstveniki, zdravniki in inštitucijami. Je izkušen svetovalec za uspešen marketing kongresnih centrov in poslovnih dogodkov ter ustanovitelj in urednik vodilne revije na področju kongresne industrije v regiji imenovane Kongres Magazine.

SREČA-nja

KONGRESOVE OSEBNOSTI LETA 2018

By on December 31, 2018

KDO SO SLOVENSKI KONGRESNI VPLIVNEŽI?

Živimo v obdobju, ko prevladuje mišljenje, da svoje mnenje lahko izrazite samo še na profilih družabnih omrežij. Imeti vpliv na ljudi in skupnosti je v tem kontekstu ultimativen cilj t.i. influencerjev. Influencerji so postali novi oglasni panoji.

V našem uredništvu že šesto leto pripravljamo letni izbor najvplivnejšh v regijski kongresni industriji. S projektom smo začeli še pred invazijo “influencerjev”, ki danes skačejo iz vseh vogalov.

Kolegi me v zadnjem času pogosto vprašajo, zakaj pripravljamo takšen izbor. Odgovarjam jim, da izhajamo iz preprostega kriterija, da so nam vzor kolegi, ki vedo za čem stojijo in imajo jasen vrednostni sistem, ki ga tudi dejansko živijo. Zanimajo nas posamezniki, osebe z integriteto. Ob tem ne moremo spregledati, da tako kot v realnih odnosih tudi pri influencer marketingu vse temelji na spoštovanju.

Drugo vprašanje, ki sledi prvemu, pa je, ali lahko določeno osebo spremenimo v nišnega influencerja. V takšnih primerih kolege vedno prosimo, da nam odgovorijo na vprašanja, ki nam pomagajo poiskati odgovor glede integritete posameznika; zanima nas ali jim kongresna industrija prinaša srečo in zadovoljstvo, ali jim predstavlja poslanstvo. Zanima pa nas tudi ali znajo posamezniki pogledati čez meje svojega poslanstva in ali znajo stvari spreminjati na boljše.

Na ta način razmišljamo tudi v našem uredništvu, ko vsako leto pripravljamo listo vplivnežev. Nekateri med njimi so vmes postali prave blagovne znamke, s svojo podobo, pojavnostjo in filozofijo. Ker pa zrnje od plevela vedno ločujete bralci, ste vedno demokratično vključeni v proces izbire.

Spoštovanje, zaupanje, podpora in strokovnost – to so stvari, ki te naredijo vplivnega na področju kongresne industrije.

Naš izbor je postal tradicionalen, nabor kandidatov pa vsako leto dopolnjujemo s predlogi naših bralcev. V letošnjem letu je za najbolj vplivne osebnosti iz regije glasovalo rekordnih 930 kongresnih organizatorjev. Glasovanje je potekalo od 15. oktobra do 15. novembra 2018.

Na osnovi glasovanja za letošnje leto smo sestavili seznam posameznikov, ki so prejeli največje število glasov.

Miha Kovačič
Zavod – Kongresnoturistični urad Slovenije
Kategorija: Kongresni uradi in destinacijske organizacije
Miha Kovačič je v štirih mandatih vodenja Kongresnega urada Slovenije postal sinonim za slovensko kongresno industrijo. Že od leta 2005 si prizadeva za povečanje prepoznavnosti in mednarodno promocijo Slovenije. Poleg projekta Conventa sta njegova ključna dosežka umestitev kongresnega turizma kot strateškega produkta slovenskega turizma ter povečanje števila članov iz ustanovnih 16 na današnjih 70.

Gorazd Čad
Toleranca marketing
Kategorija: Kongresni marketing in inovacije
Svoje dolgoletne izkušnje je v sodelovanju z Mihom Kovačičem kronal s projektom Conventa, ki je postal osrednji regijski dogodek kongresne industrije. V letu 2016 razvita izvirna metodologija organizacije dogodkov SREČA-nja ali Power to the meetings pa je postala pravi mednarodni hit. Predstavljena je po celem svetu in v praksi jo uporabljajo številne kongresne agencije doma in v tujini.

Ana Roš
Hiša Franko
Kategorija: Kongresne storitve
Kuharska samoukinja z neverjetnim talentom za kombiniranje okusov je leta 2017 zasluženo postala najboljši ženski chef na svetu (The World’s Best Female Chef 2017!). Mize v Hiši Franko so razprodane mesece vnaprej, njen catering pa je zgodba, ki je sezonska, lokalna in vedno odlična. Če imate srečo, da bo obogatila vaš dogodek, boste deležni izjemnega talenta, ki narekuje in sooblikuje trende v svetovni kulinariki.

Martin Jezeršek
Jezeršek Catering
Kategorija: Kongresne storitve
Martin Jezeršek vodi družinsko podjetje z več kot 35-letno tradicijo, ki je sinonim za vrhunski catering. Pod njegovim vodenjem je podjetje postalo vodilno v Jugovzhodni Evropi. Od leta 2015 upravljajo tudi restavracijo na Blejskem gradu in letno organizirajo preko 3000 dogodkov. Posebno pohvalo si zasluži tudi dogodek Gourmet Cup, finalist tekmovanja za najboljši dogodek 2018.

Melinda Rebrek
Pirana Productions
Kategorija: Event agencije
Melinda Rebrek je ženska iz ozadja številnih dogodkov kot tudi televizijskih in filmskih produkcij. V preteklosti je sodelovala pri ustvarjanju različnih filmov, kot na primer Nikogaršnja zemlja, Kruh in mleko, Ekspres, ekspres, Babica gre na jug ipd. Njena ljubezen je Ljubljana Fashion Week, ki ga vodi kot izvršna producentka. Mesto na lestvici pa si zasluži tudi zaradi svoje iskrenosti in iskrivosti.

Jan Oršič
Kongresni urad Ljubljana
Kategorija: Kongresni uradi in destinacijske organizacije
Konec leta 2017 je prevzel vodenje Kongresnega urada Ljubljana. Z izkušnjami iz gospodarstva je hitro pridobil zaupanje industrije in reaktiviral Konzorcij KUL. V njem so združeni ključni kongresni ponudniki. Rezultati so se pokazali hitro in v letu 2018 so bili že pridobljeni prvi znanstveni kongresi. Kot vrhunski glasbenik v klasični rock zasedbi Viperstone odlično skrbi za ritem kongresne Ljubljane in ga vodi v nove rekordne sezone.

Tomaž Krušič in Miro Hribar
Intours
Kategorija: DMC in PCO agencije
Tomaž in Miro sta ustanovitelja agencije Intours. V slabem desetletju je agencija postala vodilna v regiji JV Evrope tako po številu zaposlenih kot tudi po poslovnih rezultatih. Poznamo ju kot ambasadorja Slovenije in njun pozitiven pristop je sestavni del poslovne filozofije. V regijo sta tudi na ta način pripeljala najbolj zahtevne kongresne naročnike in jo tako pomagala razvijati v smeri luksuznega turizma.

Renata Balažic
Sava turizem
Kategorija: Kongresni hoteli in prizorišča
Največje slovensko turistično podjetje že od leta 2016 uspešno vodi Renata Balažic. Še posebej letošnje leto je bilo izjemno uspešno z rekordnimi prihodki in preko 1,1 milijona ustvarjenih nočitev. Del uspeha je pripisati tudi uspešno končanim investicijam. Med njimi posebej izstopa prenova hotela Rikli Balance, s katero je Bled pridobil sodoben in vzorno urejen kongresni hotel.

Breda Pečovnik
Cankarjev dom
Kategorija: Kongresni hoteli in prizorišča
Direktorica kongresno-komercialnih dejavnosti Cankarjevega doma uspešno vodi osrednjo slovensko PCO agencijo, ki je hkrati tudi osrednje kongresno prizorišče. Za ekipo je verjetno najboljša kongresna sezona v 36-letni zgodovini. To je rezultat trdega dela s srcem, zagnanostjo in pozornostjo do stroke, za katerega si prizadeva celotna ekipa. Slovenske kongresne industrije si brez Cankarjevega doma in Brede Pečovnik ne znamo predstavljati.

Hotel Cubo
Kategorija: Kongresni hoteli in prizorišča
Hotel Cubo je pod Sandijevim vodstvom postal sinonim vrhunske kakovosti in luksuznega turizma. V letu 2018 je del zgodbe postalo še golf igrišče in klub v Smledniku, ki je nemudoma postalo eno najbolj zaželjenih posebnih prizorišč. Sandi pa je tudi agilni in aktivni predsednik Strokovnega sveta Kongresnega urada Slovenije, ki zaupanje članov uživa že drugi mandat. Tudi zato, ker se trudi razumeti potrebe vseh članov in premore izjemno pozitivno energijo.

Gregor Jamnik
Hotel Slon
Kategorija: Kongresni hoteli in prizorišča
Sodi v mlajšo, prodorno skupino slovenskih hotelirjev. Velik zagovornik kakovosti je znameniti hotel Slon spremenil v enega najboljših hotelov v prestolnici. Strokovno deluje na različnih področjih, kjer si prizadeva za sinergijo med hotelirstvom in kongresno dejavnostjo. Predseduje Združenju hotelirjev Slovenije, ki so ga ustanovili tudi na njegovo pobudo, nadzoruje pa tudi poslovanje Turizma Ljubljana in Slovenske turistične organizacije (STO).

Natalija Bah Čad
Toleranca marketing
Kategorija: PCO in DMC agencije
Za vsakim uspešnim projektom stoji ženska. To zagotovo velja za Natalijo Bah Čad, brez katere ne bi bilo projektov Conventa, Spa-Ce, Natour in številnih kongresov, ki jih je organizirala. Svoje mesto na lestvici si je prislužila zaradi načina vodenja, sposobnosti opravljanja več nalog hkrati ter zanesljivosti in vztrajnosti. Vodenje kongresnih projektov je neskončno lepo in hkrati zahtevno in Natalija je mojstrica poklica.

Boštjan Horjak
Kategorija: PCO in DMC agencije
Liberty Adriatic je del mreže DMC agencij, ki delujejo v 50 državah po svetu. V regiji veljajo za eno od najbolj resnih in prepoznavnih agencij. Posebej pa izstopajo po družbeno odgovornih programih, ki so jih razvijali med prvimi v regiji. Agencija je aktivna v celotni regiji JV Evrope in velja za najbolj internacionalizirano slovensko DMC agencijo.

Jerneja Kamnikar
Vivo Catering
Kategorija: Kongresne storitve
Vivo Catering sodi med najprodornejša catering podjetja v regiji. Ustanoviteljica in direktorica Viva Cateringa, Jerneja Kamnikar, je magistrica turizma, ki med drugim tudi predava in nudi mentorstvo na višjih ter visokih šolah za gostinstvo in turizem. V svet kulinarike je zaplula naključno, s svojo inovativnostjo pa vztrajno nabira reference najzahtevnejših kongresnih naročnikov. Izjemno pozitivna, motivirana in ciljno usmerjena je garancija za popolno kulinarično doživetje.

Dada Jerovšek
Kaval Group
Kategorija: Kongresne storitve
Lastnica največje gostinske skupine v Sloveniji je aktivna tudi na področju cateringa. Ta je opazno drugačen in srčen. Takšen kot je ponudba danes že dvajsetih lokalov, ki so vključeni v verigo. Trdo delo je v letu 2018 kronala z uvrstitvijo restavracije Strelec v prestižni vodnik Gault & Millau, poleg tega pa je bil za chef-a leta razglašen Igor Jagodic prav iz restavracije Strelec; kot mladi talent pa je bil imenovan Mojmir Marko Šiftar iz restavracije Evergreen.

Na seznam pa dodajamo še novince, ki so bili predlagani s strani bralcev in so v letošnjem letu prejeli največ glasov:

Barbara Hunt Vodopivec
Kompas DMC
Kategorija: PCO in DMC agencije
Kompas je uveljavljeno mednarodno turistično podjetje s 65-letno tradicijo. V vseh teh letih delovanja so organizirali veliko število dogodkov, srečanj, konferenc, kot tudi motivacijskih programov. Kongresni oddelek od leta 2017 vodi Barbara, ki je v delovanje vnesla dolgoletne izkušnje iz dela v Londonu, Parizu in Bruslju. Kompas si je pod njenim vodstvom nabral številne reference, posebej pa izpostavljamo inovativne incentive programe.

Matej Rigelnik
Union Hoteli
Kategorija: Kongresni hoteli in prizorišča
Matej Rigelnik je od septembra 2017 izvršni direktor ljubljanske družbe Union hoteli, d. d. Takoj po prevzemu vodenja se je lotil težko pričakovanih prenov hotelov, ki jih izvaja dosledno in z občutkom za podrobnosti. S tem bo največji ljubljanski hotelir ohranil vodilno pozicijo na trgu. Kongresni turizem tudi pod njegovim vodenjem ostaja osrednji produkt skupine, ki ga nadgrajujejo tudi z vrhunsko kulinariko.

Anja Rebek
Fabulatorij
Kategorija: Event agencije
Anja Rebek je ena ključnih predstavnic slovenske event management stroke, ki že več kot deset let aktivno deluje v svetu komunikacij in trženja. Anja razpolaga s širokim poznavanjem medijskega sveta in tržno-komunikacijskih orodij, s posebnim poudarkom na strateškem upravljanju dogodkov, namenjenih tako naročnikom (korporativni dogodki) kot končnim uporabnikom (večji entertainment formati). Kot živahna in prodorna profesionalka z jasno izoblikovanim mnenjem, si prizadeva tudi za nadaljnji razvoj stroke.

Mladen Lulić
Paideia
Kategorija: Event agencije
Kako dvigniti na noge Portorož je vprašanje, na katerega Mladen že nekaj let odgovarja v okviru projektov SOF in Zlati boben. Skupaj s partnerico v podjetju Mojco Majhen sta ustvarila uspešno agencijo z lastno produkcijo in številnimi projekti za naročnike. Najbolj pa uživa kot kreativni direktor, ki je odgovoren za kreativno zasnovo in produkcijo zahtevnih dogodkov.

Igor Savič
PM Poslovni mediji
Kategorija: Kongresni marketing in inovacije
Igor Savič je lastnik in generalni direktor komunikacijske agencije PM, poslovni mediji, ki se ukvarja s strateškim načrtovanjem komunikacijskih procesov, v katere sodi tudi organizacija dogodkov. Najbolj znan je kot avtor številnih medijskih projektov. Zasnoval je več kot 30 medijev. Na naši lestvici pa je predvsem kot soustanovitelj mednarodne strokovne konference s področja vsebinskega marketinga POMP Forum.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.