SREČA-nja

HOTEL PLESNIK PRAZNUJE

By on August 22, 2018

OTVORITEV PRENOVLJENIH SOB IN WELLNESSA V HOTELU PLESNIK

Potovanje skozi zgodovino hotela Plesnik je zgodba o družini, tradiciji, strasti do druženja in ljubezni do ene najlepših alpskih dolin Evrope. Potovanje pooseblja Plesnikov brest, eden od simbolov doline, ki povezuje generacije družine Plesnik in je del prepoznavne blagovne znamke hotela.

Ko smo se prijatelji hotela zbrali na otvoritvi novih hotelskih sob in wellnessa je bližnjo gorsko kuliso obsijala posebna svetloba, ki je poudarila pravljičnost ambienta ob novem hotelskem biološkem bazenu. Poletno noč je zaznamoval čudoviti glas Mance Izmailove, ki je družbo popeljal v dolgo vročo noč. Noč za šepetanje spominov, uživanje v glasbi in pozornost do prijateljev hotela Plesnik. Pozornost z glasbo, kulinariko in vrhunskim kulturnim programom z gosti ……

Hotel Plesnik

Blizu sedanjega hotela je imela družina Plesnik v lasti hotel že pred drugo svetovno vojno. Na temelju manjšega povojnega penziona so leta 1992/1994 zgradili nov hotel, ki je prve goste sprejel leta 1995. Postal je sinonim za moderno udobje in domačnost podeželske hiše. Pa tudi sinonim za butični družinski hotel.

Po dobrih dvajsetih letih je nastopil čas za prenovo sob in wellnessa.
V prenovljenih sobah v duhu lokalne tradicije prevladuje les. Masiven parket deluje toplo in prijetno ter se nadaljuje na pohištvenih elementih z modernimi vložki v beli barvi. Prevladujejo svetli toni in dizajnerski kosi, med katerimi je najbolj izstopajoč počivalnik, ki vabi k posedanju in uživanju. Kot se spodobi za prenovljen hotel je tuš ultra moderen, izstopajo pa ploščice z geometrijskimi vzorci v pastelnih rjavih odtenkih. Celota deluje elegantno, toplo in izjemno prijetno. K temu prispeva tudi odlična posteljnina in kakovostna posteljna vzemetnica. Poseben čar daje sobam premišljena osvetlitev z izvirnimi kosi svetil, ki bo še posebej prišla do izraza v krajših zmskih dneh.

Intimen wellnes klub, ki mu ni para

Prenova bazenskega dela hotela Plesnik je delo arhitekturnega biroja Enota, ki so se že izkazali pri zasnovi nagrajenega welness hotela Balnea v Podčetrtku. Nastala je intimen wellnes klub, ki mu zaradi razgledov in arhitekturne zasnove v Sloveniji ni para. Prostor je organiziran okoli centralnega počivališča s kaminom, ki prehaja v zunanji biološki bazen z vodo brez dodanega klora. Stene so obložene s prodniki, ki definirajo tudi doživetje v savnah v kletni etaži. Arhitekti so poskrbeli za subtilno svetlobo.

Individualni odnos do gostov je vpisan v genski zapis družine Plesnik. Zaradi individualnega prilagajanja gostom, pestre ponudb, visoke kakovosti storitev in kar je najpomembnejše zaradi občutka, da je vse možno, se kongresni gostje v dolino radi vračajo. Po prenovi pa bo hotel zajel svež veter v svoja jadra.

Hotel Plesnik
TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.