SREČA-nja

DEJANJA ŠTEJEJO

By on July 11, 2017

Ali kaj se lahko o organizaciji dogodkov naučimo od Dancev

»Hygge« – danski življenjski koncept, ki zagovarja sobivanje, ki je sproščeno, pristno in udobno kot v lastni dnevni sobi

V prijetno toplem septembrskem dnevu smo začutili vibracije in brenčanje čebel. Energična Ulrike nas je pripeljala do svojega rajskega vrta. Sredi Botaničnega parka se pasejo urbane čebele, ki so del projekta #beesustain. Simpatični modro oranžni nakladni panji delujejo pomirjujoče in se lepo vklapljajo v urejeno okolje parka. Urbani čebelarji pod blagovno znamko Bybi proizvajajo vse od medenega piva do odličnih bombonov z medom. Partnerji so številna eminentna podjetja kongresne in drugih industrij. Poleg urada Copenhagen Convention Bureau sta partnerja tudi Bella Center in danski Rdeči križ, ki čebelarjenja uči begunce iz Sirije. Priznati moram, da je med odlične kakovosti, socialno podjetništvo družbe Bybi pa prvi stik z dansko iskreno zgodbo o trajnostnem kongresnem turizmu.

Ko sem že drugič prekolesaril znamenito kolesarsko kačo (Cykelslangen), mi je postalo jasno, da danski koncept Meetovation izvira iz harmoničnega in izjemno usklajenega pogleda na svet, ki je vplival na dejstvo, da so bili Danci že večkrat proglašeni za najbolj srečen narod na svetu. Mesto in Danci se poleg tega nenehno odzivajo na spremembe v okolju. Če se želiš resno lotiti problemov ekologije, je potrebno mestno središče zapreti za promet. V zameno ponujajo odličen javni promet ter neverjetno urejene in povezane kolesarske steze. Te so široke kot vozni pasovi za avtomobile in funkcionirajo tudi pozimi, kar smo preizkusili na lastni koži. Nič nenavadnega ni, da se s kolesom voziš tudi deset ali petnajst kilometrov.

Ideja Meetovation-a je postala jasna in kristalno čista. V povsem novi luči se mi je pokazala ob mojem zadnjem obisku izjemno uspešne konference EMEC.
Kopenhagen morda ni najlepše mesto na svetu, vendar so se skromni, a hkrati samozavestni Danci izkazali z odlično vsebino, ki je v celoti premagala formo.
Vse, kar smo udeleženci pričakovali od konference, so organizatorji obrnili na glavo. Nastala je zgodba, ki si jo je skozi aktivno sodelovanje zapisal vsak udeleženec v svoj »storybook«.

Organizatorji so ustvarjali in delili zgodbe in verjamem, da je vsakdo našel svojo. V moj »storybook« so se zapisale tiste, ki nas učijo drugačnega pogleda na srečanja in kongresno industrijo.

TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.