GORAZD ČAD
LJUBLJANA, SLOVENIA

Je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Kot ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije Toleranca Marketing ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih projektov v sodelovanju z uglednimi tujimi in slovenskimi znanstveniki, zdravniki in inštitucijami. Je izkušen svetovalec za uspešen marketing kongresnih centrov in poslovnih dogodkov ter ustanovitelj in urednik vodilne revije na področju kongresne industrije v regiji imenovane Kongres Magazine.

SREČA-nja

1000 KRAJEV, KI JIH MORATE VIDETI, PREDEN UMRETE

By on February 24, 2012

Ob zadnji poti v London sem si kupil simpatično knjižico s seznamom 1000 krajev, ki ji morate obiskati pred smrtjo (bizaren naslov kajne). Luštno branje, kot ustvarjeno za letališke čakalnice. Debela bukla se začenja z azijskim pregovorom: “Better to see something once than to hear about it a thousand times”.

V knjigi so se znašli tudi slovenski turistični biseri, s katerimi nastopamo v konkurenci vzhodnoevropskih držav. Na lestvico top krajev so uvrščeni Bled in Julijske Alpe, Ljubljana s starim mestnim jedrom in gradom in Kras s kraškim podzemljem.

Za malce fovšije, hrvaški biseri uvrščeni v knjigo, so Dubrovnik in Dalmacija, Istra in Plitvice.  Črna gora je zastopana s Kotorskim zalivom in Budvo s Svetim Štefanom. Naši severni sosedi pa imajo v knjigi kar sedem atrakcij. Arlberško in Kitzbuhel, avstrijske glasbene festivale, alpski prelaz Grossglockner, srednjeveški Graz, Dunaj, Salzburg in vinske doline Wachau.

Avtorica med hoteli priporoča na Bledu Vilo Bled, Toplice in hotel Triglav, ter Hotel Hvala in Topli val ter Nebesa v Posočju. V Ljubljani so zmagovalci Grand hotel Union, Antiq in Allegro, na Krasu pa hotel Kras in hotel Malovec. Najboljše restavracije so grajska restavracija na Bledu, hiša Franko, Pri Vitezu in Špajza.

Knjiga kot koncept je po zagotovilih avtorice osebna in neodvisna izkušnja destinacij, ki so se znašle na njenem radarju. Prvič je izšla leta 2003, v najnovejši verziji pa je preko 200 novih destinacij. Ideja je simpatična tudi kot možnost za malce drugačen destinacijski marketing. Vzporedno s knjigo je namreč nastalo pravo turistično socialno omrežje. Izdana je posebna igra v kateri potuješ po svetu, puzli in posebne izdaje. Prevedena je bila v 25 jezikov, prodanih pa več kot 3 miljone izvodov.

Več o knjigi pa na spletnih straneh avtorice  www.1000beforeyoudie.com/ lahko pa si jo naložite tudi na iPad ali pa zelo priročno sledite socialnim omrežjem.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.