GORAZD ČAD
LJUBLJANA, SLOVENIA

Je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Kot ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije Toleranca Marketing ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih projektov v sodelovanju z uglednimi tujimi in slovenskimi znanstveniki, zdravniki in inštitucijami. Je izkušen svetovalec za uspešen marketing kongresnih centrov in poslovnih dogodkov ter ustanovitelj in urednik vodilne revije na področju kongresne industrije v regiji imenovane Kongres Magazine.

SKRITI KONGRESNI GOST

Skriti kongresni gost: LIFECLASS GRAND HOTEL PORTOROŽ

By on April 2, 2013

HIDDEN GUEST - Lifeclass Portorož

 Mark
Fact sheet RESULTS

LOKACIJA 
Grand hotel Portorož je eden od turističnih adutov Portoroža, ki vizualno in logistično predstavlja center turističnega Portoroža. Grand hotel Portorož je hkrati zastavonoša prve mednarodne slovenske hotelske verige Lifeclass v največjem in napomembnejšpem slovenskem obmorskem letovišču. Zatišna lega ob Piranskem zalivu in ugodna mediteranska klima Portorož že od 13 stoletja definirata kot zdraviliški kraj. Prav ta ponudba pa je združena v ponudbo hotelov Lifeclass, ki pod to blagovno znamko delujejo že vse od leta 2006 in ki prostorosko dominirajo v središču Portoroža.

Lifeclass 9

DOSTOPNOST
Če lahko na vse klasične zahteve mednarodnih kongresnih gostov od hotelskih kapacitet do kongresne ponudbe za Portorož odgovorimo pozitivno, pa tega ne moremo reči za letalsko dostopnost. Ta ostaja največji problem Portoroža, ki je posledično predvsem regionalni kongresni igralec. Idealna mediteranska lokacija za kongresne goste, ki do destinacija dostopajo po odličnih avtocestah ali pa zmorejo malce bolj naporno pot preko sosednjih letališč.

Lifeclass 1

HLADNA PREDJED – Arhitektura in estetika
Celotni hotelski kompleks, ki poleg Grand hotela Portorož vključuje hotele Slovenije, Neptun, Mirna, Apolo in Riviera je zasnoval arhitekt Edo Mihevc v modernističnem slogu. Odločitev za več manjših hotelov in regionalno obarvan arhitekturni jezik še danes zaznamujejo tipično veduto Portoroža. V tem času je nastala danes tipična portoroška promenada, ki daje pečat celotni portoroški rivieri. Grand hotel Portorož je osrednja stavba celotnega kompleksa, ki ga dopolnjujejo hotelske depandanse. Prevladujoče tople barve in uporaba lokalnih gradbenih materialov, terase, škarpe in ostali arhitekturni elementi naletijo na mešane odzive, priznati pa je potrebno, da je nastalo atraktivno turistično jedro najbolj mondenega turističnega kraja v Sloveniji.

Lifeclass 2

TOPLA PREDJED – Osebje in kulinarična ponudba
Kljub poskusom kulinarične nadgradnje ponudbe, se kulinarična ponudba ne more otresti hotelskega imidža, ki niha nekje med penzionsko in bolj avtorsko kulinariko. Ponudba temelji na široki paleti jedi.  Pač kulinarika prilagojena nivoju in okusu prevladujočih gostov. Morda namočnejši del ponudbe je tako sladki del v Caffeju central, kjer s sladicami in odlično kulturo priprave espressa res pozitivno presenečajo. Osebje niha med prijaznostjo in penzionsko nervozo, odvisno od zasedenosti hotela. Klasična obalna hotelska scena, ki za preskok v višji kakovostni in zlate čase slave, razkošja in svetovljanstva potrebuje tudi kakovostni preskok na področju odnosov z gosti in malce več kulinarične inovativnosti.

Lifeclass 3

GLAVNA JED – Kongresna in hotelska ponudba
Hotel je skupaj s kongresnim centrom doživel prenovo leta 2006. Deležen je bil popravkov v hotelskem lobiju, več poudarka je na kakovosti materialov in v sobah. Leta so sicer neusmiljen sodnik in izgled sob je danes hitro zastarel. Tudi kriza dela svoje in hotelu se nekako pozna načrtna selekcija, kaj bodo gostom nudili in kaj zaradi stroškov raje izpustili. Kjjub temu selektivno udobje ne pušča cenenga vtisa. Kar ponujajo, je kvalitetno in solidno. Kongresnim gostom, ki lahko bivajo v vseh hotelih, je namenjen kongresni center Portus. Center ostaja znotraj kompaktnih srednjih mer in ponuja prostor za 450 udeležencev. Sedem večnamenskih dvoran ponuja velko različnih prostorskih možnosti. Uporabniki nad centrom ne bodo razočarani. Serijska oprema centra je skoraj popolna tako pri funkcionalnosti kot pri tehnični opremljenosti. Moti le malce neroden vstop skozi recepcijo hotela Slovenija.

Lifeclass 8

DESERT – Dodatna ponudba
Vrhunske Terme & Wellness Lifeclass, ki vključuje Wai Tahi masažni center, Thalasso center, Ayurveda center, Pilates holistični center.

Lifeclass 7

FLOP – NEGATIVNA PRESENEČENJA
Portorožu manjka značaj in odločitev, kaj je primarna turistična privlačnost. Posledično se dogaja veliko in nič. Raven spremljevalne ponudbe je skromna in včasih zanikrna ali pa jo popolnoma pogrešamo.

Lifeclass 6

TOP – POZITIVNA PRESENEČENJA
Verjetno najbolj celovita hotelska, kongresna in welness ponudba na obali, ki zadovolji zelo širok spekter okusov.

Lifeclass 5

KONČNA OCENA IN KREDIBILNOST
Lifeclass stavi na zagotavljanje visoke kakovosti storitev in veliko užitkov za svoje goste. To jim dobro uspeva, pravzaprav hotelu in kongresnemu centru manjka le nekaj več značaja in pogled čez cesto na portoroškega prvokategornika, ki gostov ne pušča hladnih. V kontekstu kakovosti storitev sosednjega hotela Kempinski, bi si Grand hotel Portorož prej zaslužil štiri kot pet zvezdic. Nekaj več čustev, razigranosti in hotelske dinamike bi pustilo povsem drugačen končni vtis hotela.

LIFECLASS

Photo credits: LIFECLASS

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.