GORAZD ČAD
LJUBLJANA, SLOVENIA

Je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Kot ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije Toleranca Marketing ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih projektov v sodelovanju z uglednimi tujimi in slovenskimi znanstveniki, zdravniki in inštitucijami. Je izkušen svetovalec za uspešen marketing kongresnih centrov in poslovnih dogodkov ter ustanovitelj in urednik vodilne revije na področju kongresne industrije v regiji imenovane Kongres Magazine.

SKRITI KONGRESNI GOST

Skriti kongresni gost: KONGRESNI CENTER BRDO

By on March 31, 2013

ADVERTORIAL - JGZ brdo 1

 OCENA

 TEHNIČNI PODATKI 

BRDO 1

 REZULTATI OCENJEVANJA

RESULTS

INTRO
Po zaslugi predsedovanja Slovenije Evropski uniji je leta 2007 nastal vrhunski objekt arhitektov Bevka in Peroviča. Z novim centrom in celotnim posestvom upravlja Javni gospodarski zavod Protokolarne storitve Republike Slovenije (JGZ Brdo), ki poleg Brda skrbi še za grad Strmol, vilo Podrožnik, Vladno palačo in nekatere druge manjše objekte po državi.

bevkperovic arhitekti, brdo, slo

LOKACIJA
500 hektarjev zaščitene naravne dediščine, renesančni grad Brdo, enajst jezer, grajski park s 7446 eksotičnimi rastlinami, dva drevoreda, zaščiteni gozdovi, hotel Kokra, kozolci in čebelnjaki, vse to je del dediščine posestva Brda, ki ga dopolnjuje še najsodobnejši kongresni center v državi. Bolj prestične lokacije v Sloveniji ne boste našli.

bevkperovic arhitekti, brdo, slo

DOSTOPNOST
Posestvo Brdo je od letališča Ljubljana oddaljeno le streljaj slabih 10 km. Do glavnege mesta je po bližni avotcesti 30 km, blizu pa so tudi vse ostale Gorenjske turistične znamenitosti. Na področju letalske dostopnosti deli usodo slovenskih turističnih destinacij. Posebej pohvalno je veliko brezplačno in lepo urejeno parkirišče.

JGZ BRDO dodatno

HLADNA PREDJED – Arhitektura in estetika
Arhitekturno se kongresni center lepo vključuje v obstoječe prostorske kvalitete in jih nadgrajuje. Skupaj z ohranjeno Zoisovo pristavo je nastala posrečena prostorska celota s stekleno fasado, ki daje centru odprt karakter, ki se staplja s pokrajino. Z velikimi steklenimi površinami se odpirajo pogledi na jezera v spomeniško zaščiten park. Celoten objekt omogoča  udeležencem vizualen stik z naravo in deluje zelo zenovsko. Notranjost blesti v minimalističnem oblikovanju. Arhitektom je v celoti uspelo  ustvariti markantno arhitekturo in boljših materialov in obdelave, funkcionalnosti ne boste našli povsod, tudi pri neposredni konkurenci ne.

ADVERTORIAL - JGZ brdo 2

TOPLA PREDJED – Osebje in storitev
Strokovno in zelo profesionalno osebje, ki običajno skrbi za najzehtevnješe protkolarne dogodke te na Brdu spremlja na vsakem koraku. Izkušnje z najzahtevnejšim protokolom delajo razliko. Center je namenjen tistim z željo po kakovostu in ne po izstopanju. Odličen servis se razume kot standard.

Grandis-kino-postavitev(1)

GLAVNA JED – Kakovost kapacitet
Notranjost je zasnovana kot prostor odprte komunikacije – pritličje omogoča organizacijo različnih dogodkov, od sprejemov do tiskovnih konferenc, srečanj in razstav. V središču stavbe je locirano srce Kongresnega centra – velika dvorana z dvojno višino. Največja posebnost je uporaba materialov. Prevladujejo topli hrastovi paneli, ki naredijo bivanje prijetno. Vzorno kongresno delovno okolje.  Multimedijska, tonska in druga oprema je prvovrstna in deluje brez napak kot se od protokolarnega centra tudi pričakuje. Kot zanimivost kongresne dvorane so poimenovane po kačjih pastirjih eni od naravnih posebnosti posestva Brda, ki simbolično povzemajo trajnostno naravnanost centra.

L.II_st.2_kongresni center brdo_1

SLADICA – Catering in dodatna ponudba
Za protokolarni catering velja, da če že ni popolen, k temu stremi. Vsako napako je težko odkriti, a zato težje spregledati. Pod črto velja, da boste na Brdu deležni ene najboljših storitev v državi. Dodatno prednost predstavljajo izkušnje z najzahtevnejšimi prireditvami. Storitev blizu odličnosti z dodano vrednostjo v celovitosti ponudbe. Kar dela Brdo posebej privlačno so zunanje lokacije za izvajanje aktivnih incentive programov ali zgolj uživanje v vrhunski kulinariki.

bevkperovic arhitekti, brdo, slo

FLOP – NEGATIVNA PRESENEČENJA
Zelo redko pa vendarle se lahko zgodi, da zaradi prioritete visokih protokolarnih obiskov zaprejo celotno območje. V takšnih primerih vam upravljalci poiščejo alternativno rešitev.

STEKL kino(1)

TOP – POZITIVNA PRESENEČENJA
Sončna elektrarna na strehi Kongresnega centra Brdo, kot del trajnostnega razmišljanja. Brezplačna parkirišča za kongresne goste.

heros

KONČNA OCENA IN KREDIBILNOST
Tisto kar je potrebno ceniti je skrito pod minimalistično zunanjostjo. Center je drugačen, zenovski in izžareva elegantno razkošje. Če je ob gradnji odločitev vlade za investicijo vzbujala dvome in celo negativne reakcije je vrhunska arhitektura, funkcionalnost in uspešno poslovanje pripomoglo k pozitivnemu imidžu. Danes je center pomemben igralec na igrišču sami pa ga ocenjujemo kot vsestransko odličen kongresni center, brez resnejših napak, ki ta hip predstavlja vrhunec na svojem področju.

Prispvek objavljen v zadnji številki revije KONGRES. 

CONVETION CENTRE BRDO

Photo credits: JGZ BRDO

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.