GORAZD ČAD
LJUBLJANA, SLOVENIA

Je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Kot ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije Toleranca Marketing ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih projektov v sodelovanju z uglednimi tujimi in slovenskimi znanstveniki, zdravniki in inštitucijami. Je izkušen svetovalec za uspešen marketing kongresnih centrov in poslovnih dogodkov ter ustanovitelj in urednik vodilne revije na področju kongresne industrije v regiji imenovane Kongres Magazine.

KONGRESNI ROCK’N’ ROLL

TURISTIČNA LETINA 2012

By on August 16, 2012

Če je april deževen, kmet ne bo reven!

Točno kot švicarska ura mediji doma in v tujini prvi teden avgusta napovejo prve rezultate turistične sezone. Letos naj bi bilo tujih turistov za 6 % več. Po domačih pa je kriza že začela tolči, saj jih je bilo 1 odstotek manj.

Številni slovenski turistični managerji se zavedajo, da je potrebno v Slovenijo pripeljati bistveno več tujih gostov, zato pa je potrebna pametna in usmerjena promocija. Pri tem se ne morem znebiti pogovora z znanim čnrogorskim turističnim delavcem, ki je turizem primerjal s kmetijstvom. Vsak kmet ve, da bo žetev dobra, če bo sejal dobro seme in ustrezno pripravil tla. Pa še vedno nam jo lahko zagode vreme in naravne katastrofe, da ne omenjamo plevela. Na koncu štejejo izkušnje in zdrava kmečka pamet.

Ob včerajšnjem poslušanju studia ob 17.00 na temo turistične prihodnosti Slovenije se zdi,  da slovenskega turističnega kolobarja do danes še nismo uspeli povsem razumeti. Ne vemo čisto dobro ali se bomo šli integrirano pridelavo ali intenzivno konvencionalno. Aktualni dogodki so me utrdili v prepričanju, da ni več nobenemu odgovornemu jasno kaj, kje in kako sejati. Pa tudi  glede tehtanja uspešnosti sezone se več ne znamo dogovoriti.

Star pregovor kakršna setev, takšna žetev pa zagotovo velja tudi v turizmu in glede na slišano, nas najhujša kriza še čaka.

Želim vam uspešno turistično žetev!

Poslušajte STUDIO OB 17: STRATEGIJA SLOVENSKEGA TURIZMA 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.