GORAZD ČAD
LJUBLJANA, SLOVENIA

Je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Kot ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije Toleranca Marketing ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih projektov v sodelovanju z uglednimi tujimi in slovenskimi znanstveniki, zdravniki in inštitucijami. Je izkušen svetovalec za uspešen marketing kongresnih centrov in poslovnih dogodkov ter ustanovitelj in urednik vodilne revije na področju kongresne industrije v regiji imenovane Kongres Magazine.

KONGRESNI ROCK’N’ ROLL

REGIONALNI LETALSKI SOS

By on February 3, 2012

Danes se je končala agonija madžarskega nacionalnega letalskega prevoznika Malev. Družbi je zmanjkalo sredstev za nadaljnje letenje in tako se je končala 66- letna zgodovina polna vzponov in padcev.

Začetek konca se je začel  leta 2007, ko je družba zgrmela v rdeče številke. Močno obubožano podjetje je iskalo snubce, pa nihče ni želel poroke z revno in zadolženo nevesto. Skupni dolg podjetja je nazadnje znašal 268 miljonov EUR. Dve letali sta danes še v tujini, verjetno pa jih bodo zasegli upniki, skupaj s preostalimi 22 letali Boeing 737-800. Poleg tega je Evropska komisija zahtevala od letalske družbe takojšnjo vrnitev 390 milijonov EUR državnih subvencij, ki jih je družba nelegalno prejela kot državno pomoč med leti 2007 in 2010.

2600 zaposlenih v podjetju je čez noč ostalo na cesti, v kateri je država  95 % lastnica. Zlom družbe je problematičen za osrednje letališče Ferenc Liszt, na katerem je 40 % prometa ustvarjal nacionalni letalski prevoznik. Letalska družba je imela precej razburljivo zgodovino s številnimi snubci. Nazadnje Kitajci Hainan Airlines, za nakup se je zanimal katalonski Vueling, še prej pa kontroverzni ruski podjetnik Boris Abramović.

Nizkocenovni madžarski prevoznik Wizzair namerava vsaj delno vskočiti na trg, ki ga je prej obvladoval Malev. Povečanje letov napoveduje Ryanair, ki bo v Budimpešto premestil štiri letala za povečan obseg operacij.

Letalski strokovnjaki napovedujejo podobno usodo tudi drugim letalskim družbam v Evropi, ki so v pretežno državni lasti. Na prvih mestih se omenjajo SAS, Air Lingus, TAP, LOT in Czech Airlines.

Vsaka podrobnost z našim letalskim prevoznikom je zgolj naključna. 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.