GORAZD ČAD
LJUBLJANA, SLOVENIA

Je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Kot ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije Toleranca Marketing ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih projektov v sodelovanju z uglednimi tujimi in slovenskimi znanstveniki, zdravniki in inštitucijami. Je izkušen svetovalec za uspešen marketing kongresnih centrov in poslovnih dogodkov ter ustanovitelj in urednik vodilne revije na področju kongresne industrije v regiji imenovane Kongres Magazine.

KONGRESNI ROCK’N’ ROLL

PLACE2GO ZAGREB

By on March 16, 2013

place2go

Brend PLACE2GO je glede na spletno stran obetal veliko in me prepričal v obisk sejma, ki te dni poteka v Bočarskem domu v Prisavlju. Na prvi pogled je sejem precejšnje razočaranje. Če tudi za sejme velja, da je ključna lokacija, potem je izbor organizatorjev slabša izbira od številnih zagrebških alternativ. Tudi število razstavljalcev je manjše od pričakovanj s spletne stranu. Najbolj na račun številnih sorazstavljalcev na skupinskih destinacijskih ali produktnih stojnicah. Zdi se, da sejem še ni ujel pravega ritma digitalizacije, ki tudi za takšne sejemske koncepte prinaša veliko možnosti. Ključno vprašanje vseh turističnih sejmov je, kako preseči digitalno izkušnjo turističnega nakupnega odločanja.

Pozoren pogled pa razkriva soliden sejemski koncept z nekaj zelo dobrimi idejami, če se želite z novostmi seznanjati iz prve roke. Kot npr. ideja, da se najprej z destinacijami spoznate in jih nato tudi okusite v gastro ulici. Pa predavanja z zelo zanimivimi temami in bolj slabo udeležbo. Pogumna odločitev za brezplačen vstop ima za posledico relativno dober obisk sejma. Obetajoč projekt vreden podpore. Če dober obisk pomeni tudi dober poslovni izplen ima sejem svetlo prihodnost. Z boljšo lokacijo in piljenjem koncepta lahko postane primerljiv z vzorniki kot je sejem Destinations v Earls Courtu ali TNT travel show. Vsak začetek je težak………

FLOP

  • Brendiranje in logistika  na sejemskem prostoru
  • Konceptualna zmeda med razstavljalci (sve i svašta)

TOP

  • Soliden obisk (Zagreb je velemesto in pritegne široko publiko)
  • Zanimiv osrednji trg s cono za počitek
  • Gastro ulica
  • Entuziazem organizatorjev

PLACE2GO 2 PLACE2GO 5 PLACE2GO 4 PLACE2GO 3 PLACE2GO 2 PLACE2GO 1

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.