GORAZD ČAD
LJUBLJANA, SLOVENIA

Je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Kot ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije Toleranca Marketing ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih projektov v sodelovanju z uglednimi tujimi in slovenskimi znanstveniki, zdravniki in inštitucijami. Je izkušen svetovalec za uspešen marketing kongresnih centrov in poslovnih dogodkov ter ustanovitelj in urednik vodilne revije na področju kongresne industrije v regiji imenovane Kongres Magazine.

KONGRESNI ROCK’N’ ROLL

KONFERENCA INSIDE BEOGRAD

By on August 31, 2012

Verjetno že veste, da je včeraj v Beogradu potekala konferenca INSIDE. Gre za skupen projekt Kongresnih uradov Srbije in Slovenije ter borz EIBTM in Conventa.  Glede na to, da je konferenca potekala prvič, ocenjujem, da je bil obisk nad pričakovanji.

Preko 100 udeležencev odraža pomen, ki ga imajo nove tehnologije za kongresno industrijo. Konferenca je bila razdeljena v več logično zaključenih sklopov. V sekciji gurujev me je v jutanjem delu najbolj prepričal Shuli Golovinski, ki je konkretno predstavil kako razmišljata generacija Y in Z in zakaj jih je kot bodoče kupce potrebno poslušati in razumeti. Predavanja je podprl z nekaj konkretnimi primeri inovacij, ki lahko generirajo dodatne prihodke hotelom in kongresnim udeležencem. Zanimiv je bil primer elektronskih posterjev in razmišljanje o nujnosti spremembe razmišljanja v smeri Event 3.0. kot je svoj pogled v prihodnost poimenoval Shuli. Za generacijo Y in Z bo interaktivnost obvezna in format konferenc se bo v prihodnje precej spremenil.

Sledil je sklop predavanj namenjen mobilnim aplikacijam. Najbolj je navdušil Ewan MacLeod, ki je zelo plastično ilustriral pomen mobilnih naprav. “Global mobile warrior” in urednik  časopisa Mobile Industry Review je dokazal, da svet zanesljivo in hitro postaja mobilen. Nastavil nam je ogledalo, ki so ga osvetlili še nekateri lokalni predavatelji. Med drugim projekt  ITS MY PLAY – socialno omrežje za športnike. Sporočilo Momira Gajića je bilo, da se bodo v prihodnje podobna omrežja razvijala za druge interesne skupnosti, morda tudi kongresno.

Konferenca se je zaključila s predstavitvami praktičnih rešitev v formatu “Pecha Kucha”, kjer so se udeleženci lahko prepričali o pozitivnih učinkih tovrstnih rešitev. Med drugim tudi slovenskega sistema video lectures, ki ga je predstavil Peter Keše iz Viidee  in Igor Panjan, ki je pokazal inovativno rešitev za hotelska gospodinjstva. Najbolj pa je pozornost vzbujala inovacija mlade srbske ekipe Strawberry tree. Gre za polnillec in komunikacijsko središče na sončno energijo, ki je uporaben na kongresih in dogodkih ali na drugih javnih površinah.

V regiji se lahko pohvalimo, da smo na tem področju v koraku z mednarodnim trgom. Konferenca je bila prijetna tudi z vidika druženja. S številnimi možnostmi je Beograd praktično brez konkurence v regiji. Vsa predavanja bodo v nekaj dnevih na voljo v formatu video lectures na spletni strani … Konferenca bo prihodnje leto potekala v enem od mest regije od 28. do 29. avgusta 2013.

Nekaj prvih foto vtisov iz konference:

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.