GORAZD ČAD
LJUBLJANA, SLOVENIA

Je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Kot ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije Toleranca Marketing ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih projektov v sodelovanju z uglednimi tujimi in slovenskimi znanstveniki, zdravniki in inštitucijami. Je izkušen svetovalec za uspešen marketing kongresnih centrov in poslovnih dogodkov ter ustanovitelj in urednik vodilne revije na področju kongresne industrije v regiji imenovane Kongres Magazine.

NEUVRŠČENI

KONGRESNO LETO 2011

By on December 31, 2011

Neverjetno toplo vreme je zaznamovalo kongresno leto 2011, ko so kljub klimatskim spremambam in otoplitvam tudi največji optimisti prenehali z visokoletečo in optimistično kongresno retoriko. Zamenjalo jo je trezno, realistično ocenjevanje situacije. Evropska unija se vztrajno izogiba propadu, prebivalstvo je preseglo magično mejo 7 milijard, avtokratski režimi v severni Afriki so propadli, narava je pokazala svoje zobe v potresu na Japonskem in poplavah v Braziliji. Leto je minilo v znamenju revolucij. Veliko je bilo znakov, da gre svet k hudiču, mnogo pa tudi pozitivnega, kar vzbuja upanje tudi za kongresno industrijo. Fiziki so odkrili Higgsov bozon božji delec, blizu smo odkritju zdravila za Aids, spoznali smo, da se vesolje širi. Vse to in še več bo vplivalo na kongresno industrijo, saj upanje ostaja, da se bodo znanstveniki še naprej dobivali in družili na kongresih in konferencah.

Država išče pot iz krize in zdi se, da je popolnoma izgubila kompas. Izgleda,kot da politiki ne dojamejo, da morajo delati za ljudi in ne za svoje lastne interese. Med perspektivnimi panogami je tudi kongresni turizem, ki ga je država z nesmiselnimi odločitvami v minulem letu skorajda pokopala.

Leto je minilo v iskanju poti za preživetje. Zgodilo se je vrsto manjših, a vendarle pomembnih dogodkov. Ne bomo si ga zapomnili po velikih zgodovinskih kongresih in dogodkih. V Ljubljani morda še najbolj izstopa zgodovinska izvedba Mahlerjeve osme simfonije, ki dokazuje da je Ljubljana najlepše mesto tudi za velike produkcije (kulturne, glasbene in kongresne).

Kongresniki moramo v takšnih časih stopiti skupaj. Nove vrednote bodo skromnost in razumevanje in dobri medsebojni odnosi. Boljše bo, ko jih začnemo živeti zares. In ker je navada, da si ob novem letu izrekamo lepe želje, si v letu 2012 želim:

  • Da se bo uredil status slovenske kongresne industrije in da bo pot do večje veljave razumna in trajnostna in bo temeljila na dialogu in medsebojnem razumevanju.
  • Da bo resolucija o strateških usmeritvah slovenske kongresne industrije naletela na posluh nove vlade ne glede na njeno politično usmeritev. Upamo, da nam bodo usodo krojili politiki, ki se znajo dvigniti nad svoje lastne interese
  • Da bomo kongresni organizatorji zares izkoristili vse možnosti, ki nam jih za ustvarjanje komuniciranja ponuja sodobna tehnologija in da bodo dogodki postali resnično interaktivni in zabavni.
  • Da bomo v Sloveniji zares začeli delovati v smeri zelenih kongresov ne samo na deklarativni, temveč tudi na izvedbeni ravni. Želim si, da postanemo resnična nizkoogljična kongresna destinacija.
  • Da se bo prepoznavnost kongresne destinacije Slovenije izboljšala skozi vrhunske in inovativno izvedene projekte in dobre zgodbe, ki jih bo kot take prepoznala mednarodna kongresna javnost. V dobrih zgodbah politiki običajno pač ne nastopajo.
  • Želim si, da bi imele slovenske kongresne, DMC in event agencije toliko povpraševanj in dogodkov, da bi lahko vsak opravljal delo, ki ga najbolje zna in za katero je standardiziran.
Osebno pa si želim še naprej delovati v tako dobrem in kreativnem timu, ki smo ga ustvarili v zadnjih letih. VIVA LA REVOLUCION! 

 

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.