GORAZD ČAD
LJUBLJANA, SLOVENIA

Je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Kot ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije Toleranca Marketing ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih projektov v sodelovanju z uglednimi tujimi in slovenskimi znanstveniki, zdravniki in inštitucijami. Je izkušen svetovalec za uspešen marketing kongresnih centrov in poslovnih dogodkov ter ustanovitelj in urednik vodilne revije na področju kongresne industrije v regiji imenovane Kongres Magazine.

NESREČA-nja

TRŽNI DELEŽ JV EVROPE V BAZI ICCA 2010 JE 3,56 %

By on January 23, 2012

Malce drugačen pogled na kongresno statistiko. Če v bazi ICCA 2001 – 2010 seštejemo vse dogodke združenj v mestih regije JV Evrope, je bilo leta 2010 175 kongresov. Vodilna kongresna prestolnica Dunaj jih je lani gostila 154. Tržni delež JV Evrope v letu 2010 na nivoju Evrope je bil samo 3,56 % (175 kongresov od skupaj 4.921, ki so jih gostila evropska mesta). Če vključimo še Atene pridemo do rezultata 4,96 % (Atene so gostile 69 kongresov).
Prostora za rast je torej še ogromno!

PS: Mesta, ki so uvrščena na lestvico so Ljubljana, Bukarešta, Graz, Dubrovnik, Thessaloniki, Zagreb, Beograd, Sofia, Portorož, Bled, Novi Sad.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.