GORAZD ČAD
LJUBLJANA, SLOVENIA

Je dolgoletni zasvojenec s kongresnim turizmom. Kot ustanovitelj in lastnik marketinške in kongresne agencije Toleranca Marketing ima večletne izkušnje pri načrtovanju, pripravi in izvedbi velikih mednarodnih kongresnih projektov v sodelovanju z uglednimi tujimi in slovenskimi znanstveniki, zdravniki in inštitucijami. Je izkušen svetovalec za uspešen marketing kongresnih centrov in poslovnih dogodkov ter ustanovitelj in urednik vodilne revije na področju kongresne industrije v regiji imenovane Kongres Magazine.

LUŠTNE KAMPANJE PREDAVATELJI 2013 TRAVEL ZOOM

IRSKA DESTINACIJSKA VIRALNA ZGODBA O USPEHU

By on February 19, 2013

MARK HENRY PRIHAJA NA TRAVEL ZOOM

MARK HENRY

Irci so destinacijski  viralni marketing izpopolnili do perfekcije.  Leta 2011 se je začelo z viralno igro “Ireland town game”.  V času londonskih olimpijskih iger so na Irsko vabili z viralnim videom “Escape the Madness”. Vrhunec so kampanje dosegle lani ob 100 obletnici splovitve Titanika. Jedro zgodbe so bili viralni filmi o zgodovini Titanica na spletni strani www.the-titanic.com Rezultat je bilo preko milijon obiskovalcev na spletni strani in izjmeno zanimanje za muzej v Belfastu, ki ga je lani obiskalo preko pol milijona obiskovalcev. Zgodbo so učinkovito integrirali v marketinško kampanjo in rezultat je bil preko milijon obiskovalcev na spletni strani. Vse to je prineslo konkretne rezulate. Baza Facebook fanov je od leta 2010 do danes narasla na 445.000 fanov, kar jih uvršča med pet najuspešnejših turističnih destinacij na Facebooku.

Mark Henry, oče in vodja kampanj, ki je formalno glavni marketinški direktor Tourism Ireland prihaja na Travel Zoom 2013. V tem trenutku bi na svetu težko našli večjega strokovnjaka za destinacijski viralni marketing, ki ga uspešno kombinirajo s klasičnimi marketinškimi orodji. Lanska kampanja “Jump into Ireland” agencije Publicis je vključevala TV, radijsko in spletno oglašavanje sočasno na 22 trgih z dosegom 200 milijonov potencialnih obiskovalcev (glasbeno so kampanjo podprli Snow Patrol).

Lani so za svoje delo prejeli tudi nekaj nagrad. DMA (Direct Marketing Association) jim je podelila zlato medaljo za skrivnostno crowdsourcing turo britanskega para, ki so ga na potovanju spremljali preko Twitterja in Facebooka. Spletna stran www.discoverireland.com je zgodba o uspehu s preko 12 milijoni obiskovalcev v letu 2012. Na twitterju jih sledi 44.000 čivkačev. Za skeptike direktnega marketinga pa še tole. V CRM bazi podatkov o potencialnih obiskovalcih imajo 2,2 milijona potencialnih turistov. Komaj čakam na Marka v živo  na Bledu 26. marca 2013, da nam predstavi nadaljevanje zgodbe v sveži kampanji “The Gathering”.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.